Purple Round Diyetlifli Rokalı Salata

20-05-2018 18:36
Purple Round Diyetlifli Rokalı Salata

Tarifin biri bizden, beyin fırtınası ile türeyenler sizden…

Malzemeler:

  • 1 demet roka
  • 1/4 (çeyrek) demet marul
  • 2 çorba kaşığı otlu peynir
  • 4 tane kiraz domates çorba kaşığı su
  • 4 tane zeytin
  • 2 ölçek PURPLE ROUND Toz Karışımı
  • Tuz (Tercihli)


Soslayalım : 1 çorba kaşığıZeytin yağı, 1çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı, ½ (yarım) Limon, 1 çorba kaşığı nar ekşisi (Nar ekşili sos, ilaveli karışımlar vs değil. Saf Nar Ekşisi), azcık tuz

Hazırlanışı : İyice yıkanmış roka ve marulumuzu (Sebzelerin kullanım öncesi iyice yıkanması bizim için önemli.) çok da küçük olmayan parçalara bölelim. Farklı bir kasede sos malzemelerimizi karıştıralım. Karışan salata sosumuzu marul ve rokanın üzerine dökerek bütünleşmesini sağlayalım. Serviz kaselerine paylaştırdıktan sonra, ortadan ikiye böldüğümüz kiraz domateslermizi kenarlara koyup, orta bölümüne peynirimizi ekleyelim. 2 ölçek PURPLE ROUND Toz Karışımını isterseniz sosu ilave etmeden önce marul ve rokanın üzerine, İsterseniz servise hazırladığınız salata kaselerinin üzerine serpebilirsiniz. Mor halkaların şifası ile salatamız tüketime hazırdır.

Not 1 : Herkesin hoşuna gitmeyebilir diye malzeme bölümüne yazmadık ama bizler sosumuza bir tutam kuru kekik ve bir tutam da susam ilave ediyoruz. Belki siz de seversiniz. Peynir konusunda sizler çeşitlendirebilirsiniz. Bizler Tulum peyniri, otlu peynir veya çökelek kullanmayı seviyoruz. 2-Salatada sınır tanımı
2-Salatada sınır tanımıyoruz… Hayal gücünüzü ve damak zevkinizi eklediğiniz her salataya 2 ölçek PURPLE ROUND Toz Karışımını ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız salatayı tek başınıza tüketecekseniz 1 ölçek PURPLE ROUND Toz Karışımını kullanmanız yeterlidir.

Süre : Malzemelerin hazırlanması, yıkanması 5-7 dakikada, doğranması, sosu vs 5-7 dakikada ortalama 10-15 dakika ayırmak gerekebilir.

Kaç Kişilik: Kaseleri minik seçersek 4 kişilik, Ruhumda doysun dersek iki kişilik.

Toplam kalori miktarı: Tencerenin tamamı yaklaşık 250 kcal ile 350 kcal arasında değişir. ( Kase sayısına bölmeyi unutmayalım..)
Patates, havuç ilavesi yaparsak tenceremiz 450-550 kcal’yi bulur.

Kaşık: Bildiğimiz çorba kaşığı

Demet: Orta boy pazar yeri demeti
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.